Fortsätt till huvudinnehåll

Fräsch somrig kycklingsallad

Idag kände vi för en fräsch sallad. Melon är faktiskt en riktig höjdare i sådana rätter. Den här salladen blir både saftig, fräsch med en liten fin hetta av curry. Den här rättten åts under ständiga tillrop om hur gott det var :) Smaklig måltid! :)


Fräsch somrig kycklingsallad



Ingredienser (3 - 4 portioner.)

400 gramKycklingfiléer
0,5 stsalladshuvud
1 påseekologisk blandsallad
0,25 ströd lök
5 cmpurjolök
1 stgaliamelon eller cantaloupe
1 paketbacon
1 nävepumpakärnor
0,5-1 tskcurry 
1 tskpaprikapulver
0,5 tskTrocomare örtsalt
0,5 tskvitlökspulver
2 tskekologisk virgin kokosolja
2 stsmör, eller mer om det behövs

Currydressing

3 dlgräddfil
2 dlcreme fraiche
4 mskmajonäs
1 klyftapressad vitlök
2-3 mskcurry
0,5 strivet äpple







Gör så här

  1. Dela kycklingen och baconet i lagom stora bitar.
  2. Krydda dem med alla kryddor och blanda så att kryddorna kommer runt om köttet.
  3. Stek dem genomstekta och gyllenbruna i kokosolja och smör. Lägg åt sidan för att svalna under tiden du gör själva salladen.
  4. Skär salladshuvudet i bitar och blanda med den andra salladen i en skål.
  5. Tillsätt Finhackad rödlök och purjolök
  6. Ta hjälp av en sked och gröp ur melonen i ganska stora bitar. Låt gärna saften från melonen vara med.
  7. Blanda ner den stekta kycklingen med fettet som blivit kvar från stekningen. Det ger en extra krydda till salladen.
  8. Tillsätt pumpakärnorna och blanda runt alltihop.
  9. Servera med en god currydressing. 

Se fler recept från rode på kokaihop.se

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att