Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett de luxe

Regn och rusk! Dunder och brak!
Tänk jag som alltid varit så rädd för åskan, nu sitter i ett hus med massor av fönster bredvid sjön och bara njuter och fascineras av dessa krafter och skådespel från himlen.
Jag t.o.m sitter vid datorn. Idioti av stora mått, jag vet. Lite "spänning" i livet vill jag tydligen ha.. :)
Nu är det snart helg med ledighet för dom flesta. Vad passar då bättre än att tillbringa lite extra tid och göra en riktigt god nyttig brunch eller frukost för att bjuda sig själv, sin familj eller sin älskade på? Skippa brödet!
Den här omeletten är ett stadigt inslag hos oss och går ändå så otroligt snabbt att tillaga. Sedan är det ju alltid trevligt att samlas runt bordet och äta tillsammans, prata om dagens och helgens planer eller om man är ensam, att själv sitta och njuta av en riktigt hemlagad god rätt. Vem säger att man måste äta tråkigt bara för att man är ensam. Man ska väl unna sig själv det goda i livet, inte endast unna alla andra, inte sant?
Den här omeletten fungerar även bra för dig som äter  LCHF, laktosfritt, men även Paleo om du gör din egen majonnäs och steker i kokosolja.

Omelett de luxe   2 stora portioner

4 ekologiska ägg
½ dl majonnäs. Hellmans eller egengjord (annan majonnäs innehåller för mkt socker och blir inte god att använda)
1 krm trocomare örtsalt
Några varv med svartpepparkvarnen
1 dl hackad purjolök
1 pkt svenskt bacon klippt i bitar
8 ekologiska cocktailtomater
Smör eller virgine kokosolja att steka i
Lite klippt persilja att strö över
Ev riven ost t.ex Parmesanost

Stek baconet knaprigt men ej för hårt stekt i en aning smör eller virgine kokosolja (ej silverpaketet). Vispa ägg och majonäs med gaffel eller vanlig visp tills majonäsen blandat sig någorlunda med äggen. Det gör inget om det är lite majonnäsklickar kvar i smeten. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
Häll detta över baconet. Rör lite i början så att smeten kommer till botten. Tillsätt purjolöken. Rör nu inget mer utan lyft istället upp omeletten runt sidorna mellan varven så att smet kan rinna in under omeletten. Strö eventuellt riven ost ovanpå omeletten.
När omeletten är krämig på ovansidan och gyllenbrun på undersidan så lägger du på halvor av cocktailtomater och strö över persilja.
Håll halva pannan en aning lutad över en tallrik och låt halva omeletten glida ner över ett fint uppläggningsfat. Tippa sedan snabbt över den andra halvan så att omeletten bildar en halvmåne. Strö över lite mer persilja som dekoration.  Njut nu av en mysig frukost/brunch!


Värme & Kärlek / Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att