Fortsätt till huvudinnehåll

Frasiga tunnpannkakor, gluten/spannmålsfria LCHF

Guuud vad jag har längtat efter riktigt goda tunnpannkakor sedan jag började äta spannmålsfritt. Det var verkligen något jag bara älskade tidigare. Tunna frasiga...
Jag har provat allsköns olika recept. Dock vill jag inte ha mandel- eller kokosmjöl i mina. Jag vill ju att dom ska smaka tunnpannkakor..
Nu har det hänt!! Jag har gjort det!!!
Åh vad jag är tunnpannkakslycklig just nu. Jag var tvungen att göra dom 2 dagar på raken för att stilla mitt begär. Ja, då förstår ni va?
För dom som äter strikt LCHF, så har den kanske lite för mkt kolhydrater, beroende på vad man äter resten av dagen. Men äter man liberalt så passar den utmärkt. Jag har räknat ut att denna portion ger ca 9 kolhydrater.
Nu ska ni få receptet på dessa godingar. Tillaga dom med massor av äkta kärlek och smör. Njut!
Jag tog fram svarta vinbär ur frysen som jag toppade dessa frasiga skapelser med och siktade över lite sukrin melis (höjer inte blodsockret och som fungerar som ett florsocker)  Svartvinbär var verkligen en riktig, riktig höjdare. Jag gjorde sedan som min far alltid gjorde. Jag åt dom även med en klick smör. Åhåhååå så gott!
Bli inte brydd om pannkakorna fluffar upp sig när du steker dom. Dom lägger sig sedan. Gör dom inte för stora så kan du lättare vända dom. Perfekt även som plättar.




Detta ger 3-4 normalstora pannkakor

Frasiga tunnpannkakor, gluten/spannmålsfria LCHF

2-3 ägg
1 dl grädde eller extra creamy cocosmjölk
½ dl vatten
1 msk fiberhusk (viktigt att du vispar ner detta noga så att det inte blir klumpar)
1 msk bovetemjöl (är en ört, så den är glutenfri)
1½-2 krm salt
1 krm sukrin melis (eventuellt, ej nödvändigt)

Vispa ihop allt för hand och låt svälla i ca 5 minuter. Rör då och då.
Stek i smör eller ännu hellre ghee, på ganska hög värme ( ju mer smör, desto frasigare :) )
Ghee klarar värme mycket bättre än smör = Har högre rykpunkt (värmetålighet)- Den ligger på  252 grader.
Smör ligger på enbart 149 grader.

Varför gluten - och spannmålsfritt?  Läs gärna HÄR

Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och