Fortsätt till huvudinnehåll

Ostmuffins Glutenfria LCHF

Idag har ett nytt bröd blivit fött :) Ostmuffins!!!
Var så sugen på något brödig till frukost och rörde ihop något lite snabbt. Bära eller brista tänkte jag. Det blev ju helt fantastiskt gott!!! YEY!!!! Tror faktiskt det är det godaste bröd jag ätit sedan jag började med lågkolhydrat- och naturlig kost.
Smakar precis som ett vanligt saftigt bröd, utan äggsmak. Med Philadelphiaost och en paprikaskiva på så var glädjen total. Hade kunnat vräka i mig huuuur mycket som helst, men man blir faktiskt lagom mätt på en muffin.
De här blir perfekta att ha till en god soppa också.


4st Ostmuffins
Sätt ugnen på 175°

Vispa samman:
2 ägg med
0,25 dl philadelphia
Tillsätt: 
2 msk pofiber
2 msk fibrex
3 msk mandelmjöl
2½-3 msk grovriven parmesanost
1 msk hackade pumpakärnor (tillför god textur och tuggmotstånd)
25-30 g smält smör
0,25 tsk salt, eller efter behag. brödet blir smakrikt och gott när man inte är för snål med saltet.

Jag fördelade smeten i en smörsmord muffinplåt (använde endast 4 av dem).
Grädda ca 20 min.Ta upp dem från plåten på en gång så att dom inte fastnar. Du kan även använda muffin-pappersformar i muffinplåten så slipper du smörja. Låt svalna.



Här kommer beräkningen för fyra muffins för den som vill veta: 

IngrediensEnergiProteinFettKolhydr.FibrerAlkohol
2 st ägg165 kcal15 g12 g0 g0 g0 g
25 g smör180 kcal0 g20 g0 g0 g0 g
0,25 dl philadelphiaost69 kcal2 g7 g1 g0 g0 g
3 msk parmesan81 kcal7 g5 g1 g0 g0 g
10 g pumpakärnor61 kcal3 g5 g1 g1 g0 g
10 g pofiber21 kcal1 g0 g1 g7 g0 g
2 msk fibrex20 kcal1 g0 g1 g7 g0 g
3 msk mandelmjöl145 kcal5 g14 g1 g0 g0 g
Totalt741 kcal134 kcal555 kcal24 kcal28 kcal0 kcal
i gram33 g63 g6 g15 g0 g
i E%18%75%3%4%0%

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att