Idag har ett nytt bröd blivit fött :) Ostmuffins!!!
Var så sugen på något brödig till frukost och rörde ihop något lite snabbt. Bära eller brista tänkte jag. Det blev ju helt fantastiskt gott!!! YEY!!!! Tror faktiskt det är det godaste bröd jag ätit sedan jag började med lågkolhydrat- och naturlig kost.
Smakar precis som ett vanligt saftigt bröd, utan äggsmak. Med Philadelphiaost och en paprikaskiva på så var glädjen total. Hade kunnat vräka i mig huuuur mycket som helst, men man blir faktiskt lagom mätt på en muffin.
De här blir perfekta att ha till en god soppa också.
4st Ostmuffins
Sätt ugnen på 175°
Vispa samman:
2 ägg med
0,25 dl philadelphia
Tillsätt:
2 msk pofiber
2 msk fibrex
3 msk mandelmjöl
2½-3 msk grovriven parmesanost
1 msk hackade pumpakärnor (tillför god textur och tuggmotstånd)
25-30 g smält smör
0,25 tsk salt, eller efter behag. brödet blir smakrikt och gott när man inte är för snål med saltet.
Jag fördelade smeten i en smörsmord muffinplåt (använde endast 4 av dem).
Grädda ca 20 min.Ta upp dem från plåten på en gång så att dom inte fastnar. Du kan även använda muffin-pappersformar i muffinplåten så slipper du smörja. Låt svalna.
Var så sugen på något brödig till frukost och rörde ihop något lite snabbt. Bära eller brista tänkte jag. Det blev ju helt fantastiskt gott!!! YEY!!!! Tror faktiskt det är det godaste bröd jag ätit sedan jag började med lågkolhydrat- och naturlig kost.
Smakar precis som ett vanligt saftigt bröd, utan äggsmak. Med Philadelphiaost och en paprikaskiva på så var glädjen total. Hade kunnat vräka i mig huuuur mycket som helst, men man blir faktiskt lagom mätt på en muffin.
De här blir perfekta att ha till en god soppa också.
4st Ostmuffins
Sätt ugnen på 175°
Vispa samman:
2 ägg med
0,25 dl philadelphia
Tillsätt:
2 msk pofiber
2 msk fibrex
3 msk mandelmjöl
2½-3 msk grovriven parmesanost
1 msk hackade pumpakärnor (tillför god textur och tuggmotstånd)
25-30 g smält smör
0,25 tsk salt, eller efter behag. brödet blir smakrikt och gott när man inte är för snål med saltet.
Jag fördelade smeten i en smörsmord muffinplåt (använde endast 4 av dem).
Grädda ca 20 min.Ta upp dem från plåten på en gång så att dom inte fastnar. Du kan även använda muffin-pappersformar i muffinplåten så slipper du smörja. Låt svalna.
Här kommer beräkningen för fyra muffins för den som vill veta:
Ingrediens | Energi | Protein | Fett | Kolhydr. | Fibrer | Alkohol | |
---|---|---|---|---|---|---|---|
2 st ägg | 165 kcal | 15 g | 12 g | 0 g | 0 g | 0 g | |
25 g smör | 180 kcal | 0 g | 20 g | 0 g | 0 g | 0 g | |
0,25 dl philadelphiaost | 69 kcal | 2 g | 7 g | 1 g | 0 g | 0 g | |
3 msk parmesan | 81 kcal | 7 g | 5 g | 1 g | 0 g | 0 g | |
10 g pumpakärnor | 61 kcal | 3 g | 5 g | 1 g | 1 g | 0 g | |
10 g pofiber | 21 kcal | 1 g | 0 g | 1 g | 7 g | 0 g | |
2 msk fibrex | 20 kcal | 1 g | 0 g | 1 g | 7 g | 0 g | |
3 msk mandelmjöl | 145 kcal | 5 g | 14 g | 1 g | 0 g | 0 g | |
Totalt | 741 kcal | 134 kcal | 555 kcal | 24 kcal | 28 kcal | 0 kcal | |
i gram | 33 g | 63 g | 6 g | 15 g | 0 g | ||
i E% | 18% | 75% | 3% | 4% | 0% |
Kommentarer
Skicka en kommentar