Fortsätt till huvudinnehåll

Söta ugnstorkade cocktailtomater

Hallå alla fredagssugna slutpåveckan-njutare!
Jag har ju surrat sönder er om alla mina härliga cocktailtomater som jag satte frön av i våras och som resulterade i 35 tomatplantor. Fick ju så lov att ta in flera innan frosten tog dom. Dom fortsätter att ge mig små söta tomater, men de flesta har jag nu plockat. För att hinna med att konsumera dem alla så bestämde jag mig för att torka dem i ugnen. Blir som soltorkade tomater. I dag serverade jag dem i en kycklingsallad med rester av lergryte-kyckling, cosmopolitansallad, alfalfagroddar, meloner, melonsaft, sesamfrön, purjolök och knaperstekt bacon. Lite flingsalt och chiliflakes. Till det min goda currydressing. Men jag skippade senapen, honungen och vitlöken i dressingen denna gång.
Nu ska vi sätta tänderna i detta innan vi åker på bio. Ha en fin fredag go´vänner.
Jooo, tomaterna blev jättegoda. Sådär sötsyrliga :)





                 Ugnstorkade cocktailtomater
Små fina tomater i halvor (jag fick till en hel plåt av egenodlade cocktailtomater). Är dom riktigt pyttesmå kan man behålla dem hela så att dom inte torkar ihop helt och blir hårda.
Stössla över lite flingsalt och herbamare örtsalt samt lite oregano och timjan.
Mitten av ugnen, 75 grader i 6 timmar. Höj till 100 grader sista timmen och sätt en träsked i ugnsluckans öppning för att släppa ut ånga
Ren burk
Lägg i tomaterna och slå på 2 dl olivolja och 1 msk vit balsamvinäger
Lägg eventuellt i 4 hela skalade vitlöksklyftor samt en aning mer oregano och timjan, färsk eller torkad.




Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att