Hallå alla fredagssugna slutpåveckan-njutare!
Jag har ju surrat sönder er om alla mina härliga cocktailtomater som jag satte frön av i våras och som resulterade i 35 tomatplantor. Fick ju så lov att ta in flera innan frosten tog dom. Dom fortsätter att ge mig små söta tomater, men de flesta har jag nu plockat. För att hinna med att konsumera dem alla så bestämde jag mig för att torka dem i ugnen. Blir som soltorkade tomater. I dag serverade jag dem i en kycklingsallad med rester av lergryte-kyckling, cosmopolitansallad, alfalfagroddar, meloner, melonsaft, sesamfrön, purjolök och knaperstekt bacon. Lite flingsalt och chiliflakes. Till det min goda currydressing. Men jag skippade senapen, honungen och vitlöken i dressingen denna gång.
Nu ska vi sätta tänderna i detta innan vi åker på bio. Ha en fin fredag go´vänner.
Jooo, tomaterna blev jättegoda. Sådär sötsyrliga :)
Ugnstorkade cocktailtomater
Små fina tomater i halvor (jag fick till en hel plåt av egenodlade cocktailtomater). Är dom riktigt pyttesmå kan man behålla dem hela så att dom inte torkar ihop helt och blir hårda.
Stössla över lite flingsalt och herbamare örtsalt samt lite oregano och timjan.
Mitten av ugnen, 75 grader i 6 timmar. Höj till 100 grader sista timmen och sätt en träsked i ugnsluckans öppning för att släppa ut ånga
Ren burk
Lägg i tomaterna och slå på 2 dl olivolja och 1 msk vit balsamvinäger
Lägg eventuellt i 4 hela skalade vitlöksklyftor samt en aning mer oregano och timjan, färsk eller torkad.
Värme & Kärlek
Christina
Jag har ju surrat sönder er om alla mina härliga cocktailtomater som jag satte frön av i våras och som resulterade i 35 tomatplantor. Fick ju så lov att ta in flera innan frosten tog dom. Dom fortsätter att ge mig små söta tomater, men de flesta har jag nu plockat. För att hinna med att konsumera dem alla så bestämde jag mig för att torka dem i ugnen. Blir som soltorkade tomater. I dag serverade jag dem i en kycklingsallad med rester av lergryte-kyckling, cosmopolitansallad, alfalfagroddar, meloner, melonsaft, sesamfrön, purjolök och knaperstekt bacon. Lite flingsalt och chiliflakes. Till det min goda currydressing. Men jag skippade senapen, honungen och vitlöken i dressingen denna gång.
Nu ska vi sätta tänderna i detta innan vi åker på bio. Ha en fin fredag go´vänner.
Jooo, tomaterna blev jättegoda. Sådär sötsyrliga :)
Ugnstorkade cocktailtomater
Små fina tomater i halvor (jag fick till en hel plåt av egenodlade cocktailtomater). Är dom riktigt pyttesmå kan man behålla dem hela så att dom inte torkar ihop helt och blir hårda.
Stössla över lite flingsalt och herbamare örtsalt samt lite oregano och timjan.
Mitten av ugnen, 75 grader i 6 timmar. Höj till 100 grader sista timmen och sätt en träsked i ugnsluckans öppning för att släppa ut ånga
Ren burk
Lägg i tomaterna och slå på 2 dl olivolja och 1 msk vit balsamvinäger
Lägg eventuellt i 4 hela skalade vitlöksklyftor samt en aning mer oregano och timjan, färsk eller torkad.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar