Fortsätt till huvudinnehåll

Detox och rening av lever och njurar

Hej alla fina!

Vill ni hänga på mig när jag kommer att göra något som vitaliserar kroppen, som kommer att göra mig piggare och rensa ut toxiner och skräp ur kroppen?
Det kommer även att gynna matsmältningen och driva ut överskott av gallstenar. TJOHOOOO!!
Har du problemhy så är detta perfekt för dig att göra. 


Snart är det här året till ände och vi får se fram emot ett nytt färskt oskrivet år med fantastiska möjligheter. Att därtill göra det med en friskare kropp är ju inte helt fel :)
Själv ska jag ta tag i en lättare detox i 4 veckor sammanlagt där jag utesluter all sorts mjöl- och mjölkprodukter, socker i alla former
 och rött kött. Denna detox rekommenderas starkt inför den sista leverreningen, eller reningen av gallblåsan, eftersom det är stenar som ska komma ut. Leverreningen (eller att man hjälper levern att göra sig av med gifter) kan vi säga att man gör med själva detoxen som sker före den så kallade "leverreningen". 
Jag kommer att påbörja min detox den 4 Januari.

Under dessa detoxveckor kommer jag att enbart äta fågel, fisk och grönsaker/sallader. Ångkokas eller tillagas mjukt i ghee eller kokosolja (med smak). Inga raffinerade produkter. Någon frukt (bl.a äpple som är bra för njurarna) o bär kan få slinka ner. Kommer att göra gröna smoothies på ex grönkål, bladsallader, färsk ingefära, opastöriserad äppelcidervinäger, bladselleri, bär etc. 

Jag kommer under de första dagarna även att köra på en mildare leverrening som även är lymfrenande. Då tar jag:


  • 5 klyftor vitlök
  • 2 eko citroner (behöver ej skalas. Viktigt att de är ekologiska. Skär i bitar så går det lättare att mixa). 
  • 2 dl kokt, lite avsvalnat vatten. (För hett vatten förstör vitlökens goda egenskaper)
  • 2 msk olivolja

Allt mixas ihop och förvaras i kylskåp. Ta 1-2 msk morgon och kväll på tom mage tills mixen är slut. 

Efter denna mildare leverrening och lymfrenare gör jag en njurrening. Detta för att njurarna ska orka ta hand om alla toxiner som följer med leverreningen och den lättare detox som jag kommer att göra. 

Det finns två sätt att göra njurreningen på....


1. Äppeljuice + Hydrangea

Ta örten Hydrangea arborescentis rot (vidjehortensia) skär den i bitar och blötlägg den först under ett dygn, koka sen upp den med äppeljuice och låt den sjuda i ca 20 minuter. Sila sen vätskan. Den finns även som tinktur att köpa hos ex en närings- och örtmedicinsk terapeut. Hör även med hälsokostaffärer eller homeopat.
  • Drick ett 1 glas av av blandningen hydrangea + äppeljuice 3 gånger per dag
Fortsätt kuren ca 3 - 4 veckor.
Ca 50 gram Hydrangenrot behövs på en liter äppeljuice.

​Du kan även ta hydrangea via droppar som du blandar ut i lite lite vatten. 

2. (Olivolja + Citron) + magensiumoxid

En liknande reningsmetod som för leverrening  (se nedan) samt därtill magenesiumoxid.
  • Drick 1 glas med 1 matsked olivolja mixat med en citron ( alt. grapefrukt) samt ca 400 mg magnesiumoxid samtidigt. Gör detta 2 gånger per dag.
Fortsätt kuren ca 2 - 3 veckor.
 


Jag kommer att välja det första alternativet, eftersom alla magnesiumpreparat gör magsyran mer basisk. Den ska vara så sur som möjligt för att kunna smälta maten. Annars kommer halsbränna som ett brev på posten. 

Efter det kommer jag att köra en effektivare leverrening (gallblåserening), men som ändå är skonsam och superenkel att göra. Det gör jag på en helg, förslagsvis med början den 30:e januari och den gör man enbart under lördag och söndag.

Har du hoppat över njurreningen och/eller detox så se till att du åtminstone detoxar eller fastar 1 vecka innan du startar upp med den effektivare leverreningen, annars är risken att du mår dåligt (mår illa etc) 

Häng på vetja! 

Det är då dags några dagar i förväg att beställa hem något som heter Magnesiumsulfat (epsomsalt/bittersalt). Det kan man göra på apoteket. Det tar bara någon dag att få hem. 1 burk räcker till 2 omgångar (om man vill göra den igen om ett halvår eller så...) Kostar 139:-. Brukar annars finnas på hälsokostaffärer också. Men kolla i förväg så att du får tag i det. 

Jag får inte äta grapefrukt, så jag kommer att ta 2 lime i stället.

MEN.... Har du någon sjukdom (hjärt- och kärl, lever eller njursjukdomar etc), så tala med din läkare innan du gör njur- och leverreningen. Likaså ska du inte göra leverreningen om du har opererat bort gallan.

Mag, System, Mänskliga, Rötning, Märkta, Diagrammet

Recept:

  • Lördag morgon
  • Drick rikligt med vatten, inta en kolhydratrik frukost, exempelvis gröt med frukt
  • Lördag förmiddag: 
  • Drick vatten efter behov
  • Lördag kl 14:00
  • Ät en kolhydratrik lunch, exempelvis grönsaker och ris. Ät och drick inget mer vatten efter detta klockslag (viktigt)
  • Lördag eftermiddag
  • Blanda 4 msk epsomsalt med 7,5 dl vatten, ska användas senare. Ställ blandningen i kylen, blir bättre smak och lättare att dricka då. Blandningen räcker till 4 glas, och kommer smaka svagt beskt när du dricker den. Du kan eventuellt blanda lite C-vitaminpulver i blandningen för bättre smak.
  • Lördag kl 18:00
  • Drick första glaset (1), inta en fjärdedel av epsomblandningen (ca 2 dl).
  • Lördag kl 20:00
  • Drick andra glaset (2), inta nästa fjärdedel av epsomblandningen (ca 2 dl).
  • Lördag kl 21:45
  • Blanda 1,5 dl kallpressad olivolja med en pressad citron + 1 pressad grapefrukt. Mixa blandningen väl. Blandningen kommer vara relativt lätt och dricka, len och sur. Ställ även väckarklockan på 07:00
  • Lördag kl 22:00: 
    Drick hela olivoljeblandningen. Lägg dig direkt i sängen (viktigt för att få ut fler stenar), lägg dig på högersida och försök nu att sova. Gallstenarna börjar nu att röra på sig genom olivoljechocken som aktiverar gallan att pressa ut dom (ibland kan man känna av hur de lämnar levern)
  • Söndag kl 07:00:
    Drick tredje glaset (3), inta tredje fjärdedelen av epsomblandningen (ca 2 dl). Ställ klockan på 09:00 och försök somna om
  • Söndag kl 09:00: 
    Drick fjärde glaset (4), inta sista fjärdedelen av epsomblandningen (ca 2 dl). Hela kuren är nu klar ..

Det ska bli jätteintressant om ni vill följa med på "reningståget" och möta våren på lätta ben :)

Man rekommenderar även att göra en parasitrening innan man gör själva leverreningen, för att sedan få ut dem genom gallstenarna där de kapslat in sig. Medel för parasitbekämpning kan man införskaffa på hälsokostaffären. 

Värme & Kärlek
Christina 











Källa:
http://www.halsosidorna.se/Leverrening.htm

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och