Fortsätt till huvudinnehåll

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :)
Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern.
Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet!
Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt.


Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med.
Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den. 

LCHF Pinocchiotårta:

Mandelbotten
1 dl sukrin melis
4 äggulor
150 g smält avsvalnat smör
2 tsk bakpulver 
2½ dl mandelmjöl

Vispa äggulor och sukrin melis poröst.
Vispa ner det smälta smöret
Blanda mandelmjölet med bakpulvret och rör ner
Bred ut i en liten bakplåtsklädd ugnsform. Smeten ska bli ungefär 1 cm i tjocklek.

Marängbotten

4 äggvitor
1 dl sukrin melis

Vispa först äggvitorna i en riktigt ren och torr bunke. När vitorna är de riktigt skummiga så tillsätter du sukrin melis och vispa krafigt. Det ska bli ett hårt skum. Du ska kunna hålla bunken upp och ner utan att den droppar eller släpper bunken.

Bred marängen på mandelbotten och grädda i 175 grader i 25 min. Sänk värmen sista 5 minuterna till 150 grader och låt stå inne ca 15 min till. Akta så den inte bränns.
Låt svalna
Dela den på hälften och fyll med mixade jordgubbar som du blandat med vispad grädde och sötat med sukrin melis tills den blir "tårtsöt" .
Toppa med jordgubbar samt flagad och hackad mörk choklad.
Den är nästan godare dagen därpå upptäckte jag nyss :) 
  

Samma dag

Dagen efter


Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att