Fortsätt till huvudinnehåll

Granatäppeljuice och hälsoeffekter


Har ni provat Granatäppeljuice?

Granatäpplen innehåller massor med antioxidanter - tanniner (bl.a punicalagin) och flavonoider, järn, kalium och massor av vitaminer och andra mineraler. Sammansättningen av dessa vitaminer, mineraler och antioxidanter motverkar även hudens åldrande.

Det som är mest spännande är att dricka ½ dl granatäppeljuice /dag i ett års tid kan få åderförkalkning att gå tillbaka med 35%. Det har forskning påvisat. Det är ju helt fantastiskt! Mer studier på granatäppeljuice och cancer pågår. 

Professor Adel A Kader vid University of California har gjort en studie på granatäpplets struktur och det har visat sig att den totala antioxidanteffekten (ORAC) är ca tre gånger starkare i jämförelse med samma mängd rött vin och grönt te. 
En artikel av en undersökning som är gjord i Israel (J Ethnopharmacol) framgår att flavonoiderna i granatäpple är större än i vindruvor. Studien slår fast att "om granatäppeljuice konsumeras dagligen under en längre tid så kan de här kraftfulla antioxidanterna vara mycket effektiva för att förebygga cancer. åderförkalkning och inflammationer"

http://pubs.acs.org/doi/pdf/10.1021/jf000404a

Märk att det ska vara juicen gjord även på fruktköttet som är viktigt. Enbart frön ger inte samma effekt.


Preliminära studier har visat hälsoeffekter vid blodproppar, åderförkalkning och bröstcancer. Just nu pågår en studie i England där man undersöker effekten av granatäpple och virus i samband med HIV-infektioner. Hittills är studierna mycket lovande. 

Har din affär Kung Markattan i sitt sortiment, så be dem ta in denna juice. Den är ekologisk och innehåller inget tillsatt socker eller andra ämnen. Enbart 100% färskpressad granatäpple.
Det finns även sidor på internet som säljer och kanhända har även somliga hälsokostaffärer detta flytande hälsoelixir i hyllorna.







Granatäpple och Prostatacancer  kan du läsa om HÄR

Granatäpple och minskning av inflammationer kan du läsa om HÄR

Granatäpple och artrit HÄR

Granatäpple och bekämpning av lungcancer HÄR

Granatäpple och åderförkalkning (ateroskleros)  HÄR



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och