Hej finingar! 💗
Alltså, jag gjorde nåt så ljuvligt goda pannkakor/plättar igår. Ni som följer mig på Instagram har redan receptet.
Apelsin och jordgubbar är en riktig smaksensation tillsammans. De här kesopannkakorna är nog bland de godaste pannkakor jag någonsin ätit 😋. Hörrni, jag tror vi går direkt till receptet:
- 3 ägg
- 2 dl keso, ekologisk
- 1 msk fiberhusk (finns i hyllan bland glutenfritt, eller vid mjöler
- Finrivet skal av 1 ekologisk apelsin (ca 0,75 tsk). Bara det orangea på skalet.
- 0,5 krm salt
- Mixa allt med stavmixer
- Stek i smör på medelvärme
- Servera med fileade apelsinklyftor, skivade jordgubbar och keso. Ringla eventuellt lite äkta lönnsirap över pannkakorna.
Lönnsirap är riktigt nyttigt och sänker även ditt blodsocker. Du kan även välja att strö över lite björksocker istället. Jag har ätit dem även utan extra sötma och de är lika fantastiskt goda även då. Så hugg in och njut!
Det är viktigt att du väljer ekologisk apelsin eftersom du ska använda dig av skalet. Då vill man inte ha besprutade skal.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar