Det är ju alltid lite mysigt att äta lite extra god mat på en ledig helg, men jag lovar dig att det här receptet passar lika bra som lite vardagslyx, då det ändå är enkelt och snabblagat.
Servera till förslagsvis: hasselbackspotatis, blomkål eller röd linspasta. En härlig grönsallad till.
500 g lövbiff
Arla ekologiska färskost
70 g gräddädelost
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlök
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
0,5 kalv- eller kycklingbuljongtärning
1 msk vitt vin
0,5 tsk tamarisoja
Salt, peppar
Smör till stekning
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ut rulladerna. Bred på färskost och smula ädelosten över. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Hacka vitlöken fint. Hacka schalottenlöken. Fräs löken i en rejäl klick smör. Lägg åt sidan.
Stek rulladerna tills de får färg runt om. Krydda under tiden du steker med slat och peppar. Tillsätt grädde, tomatpuré buljongtärning, vin, soja och lägg ner den frästa löken. Låt puttra ihop en minut.
Lägg över i en ugnsfast form. Låt gå klart i ugnen i 15-20 min.
Kommentarer
Skicka en kommentar