Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Goda smörgåsar och härlig middag. Ketogen kost/viktnedgång

Hejsan! Lust på ett recept på supergott bröd som går på 4 min att göra? Jaa jag tänkte väl det...

Jag blev ju så sugen på bröd till min brunch idag. Så länge sedan jag åt något sånt. Jag äter ju mitt första mål vid 11-12 eftersom jag kör periodisk fasta. Har då ett uppehåll med matintag på 16-18 timmar. Sista målet tar jag då alltså runt kl 18 på kvällen. Försöker hålla mig till 2 mål/dag. Inget snacks eftersom allt som stoppas i munnen ger en insulinhöjning, förutom fett som ger inget eller försumbart lite. Därför kan jag ta en kopp benbuljong på morgonen eller på kvällen.

Tillika har jag mer och mer gått över till ketogen kost. Jag kör en mycket hälsosam ketogen kost (Dr Bergs), som ger mängder av vitaminer och mineraler. Inga mängder av proteiner och fettet hålls inom en bra gräns som gör att fettet tas från min kropp istället för från fettet på tallriken. Men mängden fett som rekommenderas ska inte understigas, för fettet behövs för att kroppen ska må bra samt för att hålla sig m…
Nya inlägg

Kall & God Hälsodrink/Ingefärsdrink

Supergott och hälsosamt!
Ingefära ska helst inte värmas upp mer än till högst 55-60 grader, för då förlorar den sina goda egenskaper. Så varför inte göra en kall god drink som ändå värmer kroppen med innehållet. Nyttig som tusan. Som bonus så hjälper drinken till att minska magomfånget och reglera pH-värdet. Ta den med fördel innan måltid, eller som måltidsdryck. 
Använd dig av ekologisk ingefära. Du behöver då inte skala den. Många trycker även in honung i drinken, men jag lovar att det inte behövs. Håll den frisk och god i smaken. 

Mixa i en blender/mixer:

15 g ekologisk ingefära, 1 liter iskallt vatten, 3 tsk ofiltrerad äppelcidervinäger och 1 tsk ekologisk pressad citron. Blir det för starkt för dig så späd ut med vatten, men öka då även på mängden vinäger och pressad citron.Mixa noga först med bara lite av vätskan och sedan med resten så att ingefäran blir helt mixad. Den blir härligt skummig på toppen och mjuk och len i konsistensen. Sila den genom en trådsil om du vill få bort even…

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt.
Som fingervisning så ska proteinerna under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att få fram hur myc…

Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke

Hejsan!

Nu är vi inne i ett nytt år och nya möjligheter. 2017 var en ganska tuff tid för mig och jag vet att början av detta år kommer att innehålla lite mer av den varan, men det kommer att bli ett superbra resultat när allt är avklarat och jag fått återhämta mig riktigt. Jag är så lycklig över att ha så många fina vänner som gör mig så stark. Jag gör ju även en diet som jag lovat att skriva om här, men jag gjorde ett litet avhopp under jul och nyår, samt att jag blev lite begränsad i vad jag kunde göra i och med att jag bröt armen dagarna före jul. Men jag lovar att jag återkommer om den dieten. Den fungerar verkligen och ger en rejäl viktminskning.

Vårt nya år firade vi i stugan. Vid tolvslaget låg vi i badtunnan med ett ett lätt snöfall som mjukt landade på våra kinder. Kl 00.00 klämtade kyrkklockorna på andra sidan sjön och ufo-ballonger flög över himlen. Inte någon i byn avfyrade några raketer utan allt var så stilla och fantastiskt vackert. Djuren i skogen och husdjuren behöv…

Vad blev det på julbordet?

Hej raringar!

Julafton har passerat och jag hoppas att den varit ljuvlig. Kanske har ni fått spendera lite kvalitetstid med familjen eller fått ha lite egentid.

Jag har ju högra armen i gips och är högerhänt, så laga maten till denna jul var en riktig utmaning. Trilla köttbullarna fick min särbo göra liksom att skala räkorna. Han har ju jobbat till sena kvällar så han har inte hunnit med så mycket annat.
Vi hade bestämt oss för att ha mycket grönt på vårt julbord i år med olika sallader och grönsaker.
Det tog naturligtvis sååå lång tid att göra allt med bara en hand. Hade kunnat släppa allt och köpt färdig julmat, men där går liksom gränsen för vad jag vill ha. Nej, julmat ska vara hemlagad, utan en massa tillsatser och verkligen njutas av.

Jag kämpade (men i glädje) och lagade mat i flera dagar. Värst var det när jag kokat julskinkan och kom på att jag inte hade någon hemma som kunde hjälpa mig när den var klar. HJÄÄÄÄLP!! Hur får jag upp den ur kastrullen??? Ingen slask hade jag nä…

Bruten arm och julmatsidéer

Ja fint till jul så har jag brutit högerarmen. Handleden var bakåtroterad så det blev en operation med metallplatta som nu sitter fastskruvad för att stabilisera.. Gips i några veckor och 1 månads sjukskrivning.
Skriver nu pekfingervalsen med högerhanden.


Det här blev ju inte riktigt vad jag tänkt mig och kan ju tyvärr inte lova det jag skrev i förra inlägget om att lägga ut vad och hur jag nu äter (med beräkningar) för viktminskning. Jag lovar att återkomma med det när armen går att skriva med igen. Nu blir det tyvärr ett lite längre uppehåll, men jag hoppas jag har er kvar tills jag kommer tillbaka 💓.

Ni har väl inte missat all god julmat som finns om du klickar HÄR (Julmaten finns även att hitta under snabbmenyn i etiketten JUL) 🌲 Där hittar ni även härligt goda sallader och grönsaker som vi ofta annars missar att ställa fram på julbordet. Det jag i år kommer att lägga till är Jessica Frejs grönkålssallad, samt brysselkål som jag kommer att dela i kvartar, steka i ghee och pressa…

Julskinkan kokas i plastförpackningen

Jag talade ju sist om hur gott det är att koka sin egen ekologiska julskinka. 
Nu har jag läst något som fick mig att tänka till lite extra. Visste ni att de färdigkokta julskinkorna kokas i den plastförpackningen som den ligger i? Det säger sig ju självt egentligen när jag tänker efter, eftersom även buljongen bildas färdigt i påsen, Men vad innehåller den plasten? 
Det jag vet är att fett drar ur plastens innehåll och den hamnar då i buljongen och skinkan. Det känns liksom ännu värre när plasten hettas upp/kokas.

Det här verkar ju vara ytterligare ett anledning till att koka sin egen skinka. Kanske helst att få tag på en färsk ekologisk skinka som inte legat i plast över huvud taget. 

Tar man färsk eller eko/KRAV-skinka så slipper man dessutom nitritet som tillsätts som konservering samt för att köttet ska få en tilltalande rosa färg, så löljgt egentligen. Naturligt kött är grått - sådetså. Nitrosaminer (nitrit omvandlas till nitrosaminer i magen) kan även ge cancer. 

Hur du då rimmar di…

Följ min blogg/Follow me

Follow on Bloglovin